Zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to aktualnie jeden z najpopularniejszych trendów. Jeśli jesteś fanem zdrowego odżywiania i do tego lubisz gotować koniecznie zapoznaj się z nową ofertą piekarników marki Beko z technologią parową.
Dzięki gotowaniu na parze potrawy zachowają cenne wartości odżywcze – nawet o połowę więcej niż podczas gotowania w wodzie. Do pieczenia na parze nie trzeba używać tłuszczu, więc dania są lżejsze i zdrowsze.
Jakie opcje pieczenia oferują nowe modele?
Pieczenie w niskich temperaturach
Perfekcyjna pieczeń to mięso jednocześnie kruche i wilgotne. Uzyskanie takiego efektu przy tradycyjnym sposobie pieczenia, czyli w temperaturze 180, a nawet 200 st. C, wcale nie jest łatwe. Wystarczy jednak zastosować specjalny program pieczenia w niskich temperaturach, a potrawy takie jak szynka, schab czy karkówka będą idealne.
Soczysty drób i delikatna ryba
Lekki kurczak czy indyk to chętnie wybierane przez nas danie, a jego przygotowanie zajmuje chwilę. Żeby w pełni cieszyć się smakiem białego mięsa, należy przyrządzić je tak, aby było delikatne i soczyste. Niewysuszona, delikatna w smaku ryba także ma rzeszę fanów. Takie efekty gwarantuje pieczenie z pomocą pary.
Jakie udogodnienia oferują piekarniki parowe Beko?
Miękkie zamykanie drzwi Soft Door™
Dzięki nowej konstrukcji zawiasów, drzwi pracują płynnie, miękko i cicho – bez trzaskania i zbędnego hałasu.
Szybki nagrzew
Szybkie nagrzewanie Booster to funkcja znacznie ułatwiająca pieczenie. Po jej włączeniu piekarnik wykorzystuje wszystkie dostępne źródła ciepła, by szybko osiągnąć zadaną temperaturę, po czym wraca do nastawionego trybu pieczenia. Dzięki tej funkcji nie musimy martwić się, że zapomnieliśmy odpowiednio wcześnie rozgrzać piekarnik i oszczędzamy czas.
Piekarnik Parowy Beko to doskonały produkt dla tych, którzy chcą jeść ciekawiej, zdrowiej i smaczniej. To wielofunkcyjne urządzenie, które oferuje wiele możliwości, a zarazem daje doskonałe efekty pieczenia.
Artykuł sponsorowany
.
