Piekarnik Amica EED37671BA STEAM PIZZA

Jeśli uwielbiasz pizzę i lubisz ją jadać nie tylko na mieście, to spraw sobie wyjątkowy piekarnik Amica EED37671BA STEAM PIZZA, przy pomocy którego zrobienie pizzy w domu to będzie łatwizna!

Pieczenie pizzy wymaga, oprócz dobrej jakości składników i odpowiedniego wyrobienia ciasta, określonych warunków pieczenia. Dotyczy to tak czasu, jak i temperatury. Z piekarnikami Amica to nic prostszego!

Przygotuj ciasto i potrzebne składniki, a następnie umieść w piekarniku i uruchom funkcję Pizza. Resztę wykona za Ciebie piekarnik. Pizza za każdym razem będzie dobrze wypieczona, a przy tym ciasto nie będzie suche ani przypalone dzięki praktycznemu programowi automatycznemu, jak funkcja Pizza 300°C.

 

Funkcja Pizza 300°C

Funkcja Pizza 300°C - Piekarnik Amica

Wyśmienita pizza niczym z najlepszej włoskiej pizzerii od teraz w Twoim domu!

Dzięki specjalnej Funkcji Pizza 300°C uzyskasz profesjonalny efekt – idealnie chrupiący spód i doskonale podpieczone, nie przesuszone składniki.

Wszystko dzięki specjalnie dobranym parametrom pieczenia – równomiernej cyrkulacji gorącego powietrza oraz sile dolnej grzałki oraz bardzo wysokiej temperaturze 300°C, niezbędnej do przygotowania perfekcyjnej pizzy. Funkcja Pizza 300°C gwarantuje, że przepyszna domowa pizza w kilka minut trafi na Twój stół!

Możesz też ją wykorzystać by przyrządzić pizzę mrożoną, foccacię, podpłomyki i inne rodzaje tego typu pieczywa.

 

Kamień do pizzy

Domowa i chrupiąca pizza jak z włoskiego pieca?

Sekretnym składnikiem przepisu jest kamień do pieczenia o średnicy 33 cm z wytrzymałego kordierytu.

Kamień nagrzewa się do wysokich temperatur i pochłania wilgoć, co gwarantuje idealnie chrupiący spód. Dzięki niemu ciasto nie przywiera oraz piecze się krótko i równomiernie. Na kamieniu można piec też chleb, bułki czy ciastka i delektować się nimi zawsze wtedy, gdy tylko przychodzi na nie ochota.

Kamień Do Pieczenia Pizzy - Piekarnik Amica

 

O czym należy pamiętać!Idealny Piekarnik Dla Fanów Pizzy Od Amica

  • Kamień rozgrzewa się do wysokich temperatur, bezpośredni kontakt z nim może grozić poparzeniem. Kontakt rozgrzanego kamienia z zamrożoną żywnością może spowodować jego pęknięcie.
  • Po wypieku należy wyciągnąć pizzę za pomocą drewnianej łopatki lub zsunąć na talerz.
  • Kamień należy pozostawić w piekarniku do całkowitego, samoczynnego wystygnięcia.
  • Po wystygnięciu delikatnie zeskrobać ewentualne pozostałości lub umyć kamień pod bieżącą wodą.

 

Mycie i czyszczenie kamienia

W ​przypadku prawidłowego użytkowania kamienia do pizzy, utrzymanie go w czystości nie powinno być problemem.

Odpowiednio wysoka temperatura sprawia, że ciasto nie przywiera do kamienia, co zaoszczędza czas potrzebny na jego ewentualne czyszczenie.

Przed pierwszym użyciem kamień należy umyć pod bieżącą wodą lub przetrzeć szmatką. Kamień należy zawsze wkładać do zimnego piekarnika, a następnie stopniowo rozgrzewać (inaczej wywołamy szok termiczny i uszkodzimy kamień). Unikać szoków termicznych. Na rozgrzany kamień nie wolno kłaść mrożonek. Gorącego kamienia nie wolno chłodzić zimną wodą, należy pozostawić go do samoczynnego wystygnięcia.

Kamienia nie można myć w zmywarce.

 

Czyszczenie katalityczne

Wnętrze PiekarnikaPo skończonym pieczeniu nie musisz szorować ręcznie piekarnika, bo producent zastosowała w nim specjalne prostokątne panele, które dzięki porowatej powłoce rozkładają cząsteczki zanieczyszczeń. By oczyścić takie wkłady, wystarczy ustawić piekarnik na 250°C na jedną godzinę. Co ważne, z czasem panele możesz wymienić.

Wniosek jest prosty: przyjemna czystość i pełen komfort.

Użytkowanie ułatwią Ci też prowadnice teleskopowe, które pozwalają na bezpieczne wysunięcie blach, nawet gdy są mocno rozgrzane.

Piekarnik szybko się też nagrzewa (do 150°C w zaledwie 3 minuty), więc bez zbędnego czekania szybko przygotujesz swoje ulubione danie.

 

SoftSteam – pieczenie z dodatkiem pary

Jeśli oprócz pizzy uwielbiasz ciasta bądź domowy chleb, to z pewnością często będziesz korzystać z funkcji  SoftSteam czyli pieczenia z dodatkiem pary!

Pieczenie z dodatkiem pary sprawia, że Twoje wypieki zawsze będą smakować i wyglądać wyśmienicie!

Dzięki parze pieczywo wyrasta lepiej i równomiernie, jest też bardziej puszyste, nie przesusza się i nie pęka.

Dodanie pary do pieczenia to również świetny sposób na podgrzewanie potraw, które dzięki parze zachowują swoją soczystość.

 

Równomierne pieczenie na kilku poziomach

Piekarnik Amica EED37671BA STEAM PIZZA między innymi dzięki dużej rozpiętości temperaturowej, to wszechstronność w codziennym przygotowywaniu posiłków, od wyrastania ciasta w temperaturze 30°C po pieczenie pizzy w temperaturze aż 300°C.

Rozpiętość temperaturowa sprzyja przygotowywaniu rozmaitych potraw, a do tego, dzięki specjalnej konstrukcji wnętrza, na wszystkich poziomach jednocześnie. Gwarantuje to równomierne pieczenie na każdym poziomie dzięki precyzyjnej dystrybucji ciepła w całej komorze.

 

Podsumowanie

Reasumując, pieczenie z dodatkiem pary w piekarniku z funkcją SoftSteam to gwarancja, że Twoje wypieki zawsze będą smakować i wyglądać wyśmienicie.

Rewolucyjna Funkcja Pizza 300°C zapewni zaś profesjonalny efekt domowej pizzy w postaci idealnie chrupiącego spodu i doskonale przypieczonych, nieprzesuszonych składników.

Z piekarnikami Amica Twoja rola ogranicza się do włożenia potrawy do piekarnika, wybrania odpowiedniego programu i delektowania się pysznym daniem po zakończeniu pieczenia, o którym urządzenie poinformuje Cię sygnałem dźwiękowym.

Krótko mówiąc: komfort i wygoda!

Na moim blogu znajdziesz inne artykuły dotyczące produktów Amica.

 

Artykuł powstał we współpracy z firmą Amica

Pani Agd
Obserwuj