Dziś chciałabym Wam przedstawić MultiGriil marki Kuvings, który w kuchni może zastąpić sporo garnków, patelni i  innych gadżetów kuchennych. Według mnie jest idealny do grillowania jesienią i zimą. Świetnie się też sprawdza na wyjazdach i imprezach z rodziną czy ze znajomymi.

Projekt-Bez-Tytulu-2021-12-01T230939-003.Png
Projekt-Bez-Tytulu-2021-12-01T230541-393.Png

MultiGrill Kuvings to jedyny w swoim rodzaju tak wszechstronny, a jednocześnie kompaktowy i prosty w obsłudze sprzęt kuchenny. Przygotujesz na nim szeroką gamę dań: od szybkiego śniadania, przez tradycyjne potrawy grillowe czy zupy po azjatyckie przysmaki i desery. MultiGrill Kuvings to pięknie zaprojektowane i cieszące oko urządzenie w stylu retro. Dostępny jest w 3 kolorach: kremowym, grafitowym i błękitnym, więc możesz wybrać model w kolorze pasującym do twojego wnętrza.

MultiGrill Kuvings to sprzęt w stylu „podłącz i używaj”. Nie posiada żadnych skomplikowanych programów czy licznych pokręteł. Jednym suwakiem ustawisz temperaturę na jeden z czterech dostępnych poziomów. Czas nagrzewania trwa 4-5 minut, a zakres temperatur to 65-250C. Moc urządzenia to 1200-1400W,  więc użytkowanie sprzętu np. przez 1 h będzie Cię kosztowało 1,2-1,4 kWh czyli mniej niż złotówkę.

MultiGrill jak sama nazwa wskazuje jest  urządzeniem o bardzo szerokim zastosowaniu. Możesz na nim grillować, smażyć, piec, dusić, gotować lub po prostu podgrzewać potrawy. Tą wyjątkową wszechstronność umożliwiają wymienne płyty.

Na wyposażeniu multigrilla znajdziesz dwie płyty: głęboką do gotowania i duszenia: zup, mięs i innych obiadów oraz płytę śniadaniową, która podzielona jest na część karbowaną i 2 okrągłe foremki. Ona jest idealna do zrobienia jajek sadzonych, grillowania kiełbasek, smażenia bekonu.

 

Projekt-Bez-Tytulu-2021-12-02T010718-204.Png

Ten zestaw możesz rozszerzyć dokupując dodatkowe 4 płyty:

  • Płaska jest stworzona do smażenia naleśników, omletów lub mini pizzy,
  • Karbowana to idealne rozwiązanie do grillowania steków czy kurczaka,
  • Płyta Multi dzięki podzielonej przestrzeni pozwala na przygotowanie muffinek lub jajek,
  • Płyta takoyaki – stworzona do mini pączków lub azjatyckich kulek takoyaki.

Płyty pokryte są teflonową powłoką, która zapobiega przyleganiu smażonych potraw i znacznie ułatwia ich mycie. Każdą z płyt MultiGrilla szybko i łatwo umyjesz w zmywarce, a nawet w niewielkim zlewie.

Podsumowanie

Wiem, że niektórzy z Was powiedzą, że to jest kolejne urządzenie w kuchni, ale weźcie pod uwagę to, że MultiGrill ma  niewielkie rozmiary (wymiary bazy 385 x 256 x 155 mm), a jego waga to tylko 2,5 kg. Zmieścicie go z powodzeniem w każdej szafce kuchennej i postawicie nawet na wąskim blacie kuchennym. Kompaktowa budowa pozwala go również zabrać w podróż.

Na początku testu zastanawiałam się po co komuś takie urządzenie??? A teraz bardzo go chwalę! Za co?

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona wszechstronnością tego urządzenia i prostotą obsługi.  Wiele dań przestałam przygotowywać w piekarniku, bo szybciej zrobię je tutaj i nie brudzę już tylu naczyń. Mój mąż uważa, że ten sprzęt nawet ogranicza marnowanie jedzenia. Zostało kilka ziemniaków z obiadu? To wrzuca je do multigrilla, dodaje mrożone warzywka, trochę sera i zapiekanka w kilka minut gotowa. Potem stawiamy go na stole w trybie „podtrzymującym ciepło” i cały wieczór raczymy się ciepłym daniem.

Multigrill to dla mnie idealny sprzęt na wyjazdy rodzinne, w kilka minut mogę tutaj wyczarować naleśniki czy zupę dla moich dzieci, które nawet wracając z restauracji po godzinie znowu są głodne. Ten sprzęt jest też hitem na rodzinnych imprezach, bo zamiast stać w kuchni „przy garach”, stawiam danie w multigrillu na stole i mam święty spokój z obsługiwaniem gości!

Myślę, że to urządzenie może być też idealnym pomocnikiem kuchennym dla osób, które nie posiadają w kuchni piekarnika, bądź mają niewielką przestrzeń do gotowania.

Jeśli jesteście zainteresowani zakupem, to mam dla Was extra ZNIŻKĘ.

Filmowa recenzja


Obserwuj